Jeg har fået opskriften af Kristina, og den kommer her, sammen med et billede af hende og kagen.
Mørdej
150 g smør
250 g hvedemel
60 g sukker
3-4 spsk. koldt vand
lidt smør til formen
150 g smør
250 g hvedemel
60 g sukker
3-4 spsk. koldt vand
lidt smør til formen
Hyldeblomstcreme
500 g mascarpone
1 1/2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Saft og skal fra en citron
500 g mascarpone
1 1/2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Saft og skal fra en citron
Pynt
4-500 g friske bær
Frisk mynte eller citronmelisse
4-500 g friske bær
Frisk mynte eller citronmelisse
Hak smørret ud i melet og ælt det sammen med fingrene. Tilsæt sukker og saml derefter hurtigt dejen med vandet. Rul dejen ud med det samme og læg den i et smurt tærtefad. Sæt derefter tærten i køleskabet i ca. 20 min. til den er helt kold.
Forvarm ovnen til 200 grader. Prik mørdejsbunden med en gaffel, læg bagepapir over den og fyld op med ris eller tørrede bønner. Bag bunden i 10 min., tag så bagepapir og bønner op og bag bunden færdig i yderligere 5-7 min. Tag bunden ud og lad den køle helt af, som i HELT af.
Pisk mascarponen luftig med hyldeblomstsaft, revet citronskal og citronsaft. Smag til - nogle kan lide det mere surt end andre. Fordel cremen i den bagte tærtebund og pynt med friske bær og mynte/citronmelisse. Server straks!
0 kommentarer:
Send en kommentar