I går fik min kæreste Bjørn og jeg venner på besøg. Drengevenner.... Så jeg ville ikke kaste mig ud i hverken perlespelt-salater eller grøntsagssupper. En god gedigen ret, KØDBOLLER! Jeg fandt en opskrift der på nettet havde fået høje ratings og justerede lidt hist og her.
Det smagte hamrende godt, så godt, at jeg glemte at tage billeder af retten og vennerne. Så billedet overfor er lånt, men det er meget tæt på sandheden.
Lammekødboller med krydret tomatsovs (4 pers.)
Til kødbollerne:
•
1 løg, skåret i små tern
•
0,5
dl piskefløde
•
2 store æggeblommer
•
½
tsk. stødt kanel
•
1 tsk. stødt spidskommen
•
En
knivspids chiliflager
•
En
knivspids cayennepeber
•
900-1000 g hakket lammekød
•
Salt
og peber
•
2,5 dl brødkrummer (blend tre tykke skriver lyst
brød)
•
En stor
håndfuld hakket frisk persille
Til sovsen:
•
2 dåser hele flåede tomater
•
3 spsk. ekstra-jomfru olivenolie
•
1 lille dusk frisk rosmarin, hakket fint
•
Chiliflager
efter smag
•
1 løg, skåret i tern
•
2 fed
hvidløg, skåret i tynde skiver
•
½
tsk. friske timianblade
•
½
tsk. stødt spidskommen
•
En
knivspids stødt kanel
•
En
knivspids cayennepeber
•
1 laurbærblad
•
½
tsk. hvidt sukker
•
½ dl.
appelsinjuice
•
Revet appelsinskal fra ¼ appelsin
•
Salt
og peber
Til topping:
•
100-120 g fetaost
• Frisk mynthe
Fremgangsmåde:
1. Tag en stor skål og bland løg, fløde, æggeblommer, kanel, spidskommen, chiliflager og cayennepeber. Tilsæt lammekødet og krydr det godt med salt og peber. Tilsæt brødkrummerne og persillen, og rør det hele grundigt sammen.
2. Lav boller ud af farsen – de skal være lidt større end golfbolde.
3. Put olie på en stor pande og steg kødbollerne til de er brune. Vend dem engang imellem. Det skal tage ca. 5-7 minutter. Stil kødbollerne til side og skru ovnen op på 200 grader.
4. Imens laver du sovsen. Blend de flåede tomater – ikke til mos! Tag en stor sautépande og sæt den på medium-varme i et minuts tid. Tilsæt olivenolie, rosmarin, hvidløg, chiliflager og rør det sammen. Steg et minut og tilsæt så løg, timian, spidskommen, kanel, cayennepeber og laurbærblad. Sautér indtil løgene er gennemsigtige, ca. 5-7 minutter. Tilsæt tomater, sukker, appelsinjuice og appelsinskal, sammen med salt og peber.
5. Kog det hele i 8-10 minutter over medium varme. Rør jævnligt. Smag til.
6. Hæl tomatsovsen over i en
bradepande eller et stort ildfast fad. Læg kødbollerne i sovsen med ca. 2 cm
mellemrum mellem sig. Bag det hele i ovnen i 15 til 20 minutter. Indtil sovsen
bobler og kødbollerne er færdige.
7. Server straks med pasta efter eget valg og top med
feta og mynte.
MUMS!
0 kommentarer:
Send en kommentar