Her er den kage, jeg lavede til Kristinas fødselsdag, og I går lavede jeg den igen til Rosa fødselsdag. Islagkager er oplagte kager, når de skal transporteres. Jeg har prøvet for mange gange at insistere på, at cykle med en kage, og man skal simpelthen bare tage bussen eller bilen. Men islagkage - det er vejen frem!
Denne er ret nem at lave, og så smager den vidunderligt. Du kan selv bestemme, hvilke bær der skal i, og pynten kan (som du kan se) være lige det, du har lyst og evner til. Til denne opskrift har jeg brugt hindbær og blåbær, samt hvid chokolade til pynt.
Islagkage med bær og lakrids
Mængde: 12 stykker
Mængde: 12 stykker
Bund
100 g hasselnødder
3 æggehvider
120 g sukker
3 tsk. lakridspulver
Bær-isen:
1 vaniljestang
100 g sukker
250 ml sødmælk
100 g hindbær, optøede eller friske
100 g blåbær, optøede eller friske
5 pasteuriserede æggeblommer
Saft fra ½ citron
250 ml fløde
Evt. en håndfuld lakridsmandler
Evt. en håndfuld lakridsmandler
Pynt:
Lidt friske bær
Hvid chokolade
Bund: Blend hasselnødderne til groft mel. Pisk
æggehvider og sukker til marengs. Vend hasselnøddemel og lakridspulver i
marengen. Spænd et stykke bagepapir ud langs bunden på en springform. Smør
formen med en lille smule neutral olie, og fordel dejen i formen. Bag bunden i
ca. 15 min ved 175 grader. Lad bunden køle helt af.
Is: Skrab vaniljekornene ud af stangen og mos
dem med lidt af sukkeret. Bring vaniljesukker, den tomme vaniljestang
og mælk i kog. Tag gryden af varmen, når blandingen begynder at
koge. Lad det stå og trække til det er kølet helt af. Tag vaniljestangen
op. Kom solbær i blandingen og giv den en tur med
en stavblender.
Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps. Hæld den
afkølede bærblanding over æggesnapsen under piskning. Smag til med
citronsaft. Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i bærblandingen.
Opbygning: Tryk let på nøddebunden, så der ikke er
nogen afstand fra bund til kanten af springformen. Her kan du evt. sætte nogle
lakridsmandler ned i bunden. Giv dem et lille tryk, så de sætter sig fast i
nøddebunden. Hæld herefter ismassen. Dæk kagen til med husholdningsfilm,
og sæt den i fryseren til næste dag eller i mindst 8 timer.
Tag kagen ud af fryseren ca. 15 min. før den skal serveres. Pynt kagen med lidt bær og flager af hvid chokolade. Jeg smeltede den hvide chokolade over et vandbad og smurte den herefter ud på et stykke bagepapir. Et par minutter i køleskabet, og det er klar til brug. Du kan drysse chokoladen med lakridspulver.
Tag kagen ud af fryseren ca. 15 min. før den skal serveres. Pynt kagen med lidt bær og flager af hvid chokolade. Jeg smeltede den hvide chokolade over et vandbad og smurte den herefter ud på et stykke bagepapir. Et par minutter i køleskabet, og det er klar til brug. Du kan drysse chokoladen med lakridspulver.
SPIS!
0 kommentarer:
Send en kommentar