Islagkage med bær og lakrids


Her er den kage, jeg lavede til Kristinas fødselsdag, og I går lavede jeg den igen til Rosa fødselsdag. Islagkager er oplagte kager, når de skal transporteres. Jeg har prøvet for mange gange at insistere på, at cykle med en kage, og man skal simpelthen bare tage bussen eller bilen. Men islagkage - det er vejen frem!

Denne er ret nem at lave, og så smager den vidunderligt. Du kan selv bestemme, hvilke bær der skal i, og pynten kan (som du kan se) være lige det, du har lyst og evner til. Til denne opskrift har jeg brugt hindbær og blåbær, samt hvid chokolade til pynt.


Islagkage med bær og lakrids
Mængde: 12 stykker

Bund
100 g hasselnødder
3 æggehvider
120 g sukker
3 tsk. lakridspulver

Bær-isen:
1 vaniljestang
100 g sukker
250 ml sødmælk
100 g hindbær, optøede eller friske
100 g blåbær, optøede eller friske
5 pasteuriserede æggeblommer
Saft fra ½ citron
250 ml fløde

Evt. en håndfuld lakridsmandler

Pynt:
Lidt friske bær
Hvid chokolade

Bund: Blend hasselnødderne til groft mel. Pisk æggehvider og sukker til marengs. Vend hasselnøddemel og lakridspulver i marengen. Spænd et stykke bagepapir ud langs bunden på en springform. Smør formen med en lille smule neutral olie, og fordel dejen i formen. Bag bunden i ca. 15 min ved 175 grader. Lad bunden køle helt af.

Is: Skrab vaniljekornene ud af stangen og mos dem med lidt af sukkeret. Bring vaniljesukker, den tomme vaniljestang og mælk i kog. Tag gryden af varmen, når blandingen begynder at koge. Lad det stå og trække til det er kølet helt af. Tag vaniljestangen op. Kom solbær i blandingen og giv den en tur med en stavblender.

Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps. Hæld den afkølede bærblanding over æggesnapsen under piskning. Smag til med citronsaft. Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i bærblandingen.

Opbygning: Tryk let på nøddebunden, så der ikke er nogen afstand fra bund til kanten af springformen. Her kan du evt. sætte nogle lakridsmandler ned i bunden. Giv dem et lille tryk, så de sætter sig fast i nøddebunden. Hæld herefter ismassen. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren til næste dag eller i mindst 8 timer.
Tag kagen ud af fryseren ca. 15 min. før den skal serveres. Pynt kagen med lidt bær og flager af hvid chokolade. Jeg smeltede den hvide chokolade over et vandbad og smurte den herefter ud på et stykke bagepapir. Et par minutter i køleskabet, og det er klar til brug. Du kan drysse chokoladen med lakridspulver. 

SPIS!



0 kommentarer:

Send en kommentar