Jeg har altid troet, at det var vildt svært at lave fondant. Men da jeg så dem lave det i Den Store Bagedyst på DR1 for nylig, tænkte jeg: Pfff! Det er da skide nemt!
Og det er det! Og det er sjovt, og du skal bruge skumfiduser.
Her er den opskrift og fremgangsmåde, jeg brugte. Resultatet var en meget medgørlig fondant-klump, som jeg rullede ud og beklædte min kage med. Helt uden at gå i koma og begynde at græde al a Bagedyst-style.
Fondant
Ingredienser:
110 g skumfiduser/marshmallows
3 spsk. vand (Husk at bruge en måleske - 25 g)
400 g flormelis
110 g skumfiduser/marshmallows
3 spsk. vand (Husk at bruge en måleske - 25 g)
400 g flormelis
Fremgangsmåde:
Kom skumfiduserne op i en skål sammen med vandet. Sæt skålen ned i vandbad. Når vandet begynder at småkoge, skruer du helt ned. Skumfiduserne skal nu stå og smelte stille og roligt, husk at røre ind imellem. (Du kan også smelte dem i mikroovn).Når de er helt smeltet (ingen klumper!), tager du skålen op af vandbadet og kører 3/4 af flormelisen i med en håndmixer. Hæld resten af flormelissen ud på bordet, kom fondanten ned på (OBS: det er meget klistret), og ælt det hele rigtigt godt sammen. Fondanten har godt af at hvile en times tid, inden du skal bruge det.
Fondanten kan holde sig i et par måneder i køleskabet. Når du så skal bruge det igen, så tag det ud i god tid, så den kommer ned på stuetemperratur og ælt det rigtigt godt igennem.
0 kommentarer:
Send en kommentar