Jeg ved godt, at jeg tager hul på julen lidt for tidligt med den her, men jeg elsker honningkage! Denne har jeg spiffet op med lidt chili, så den får lidt "spark" midt i alt det søde og fede. Den er den og hurtig og lave, og der kommer til at dufte himmelsk i dit køkken.
Honningkage med chili
Dejen:
2 æg
60 g sukker
120 g farin
250 g honning
300 g mel
1 tsk. nelliker
1 ½ tsk. kanel
1 tsk. natron
1 tsk. chilipulver (styrken bestemmer du)
½ Allehånde
½ dl vand
1 dl kaffe
Pisk æggene med sukkeret til det er luftigt. Pisk farinen i. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk til det er godt blandet, og alle melklumper er væk.
Hæld dejen i en bradepande eller springform smurt med smør, og bag den i en 175 grader varm ovn i ca. 45 minutter. Tag kagen ud og lad den køle af til den ikke længere er varm.
Hæld dejen i en bradepande eller springform smurt med smør, og bag den i en 175 grader varm ovn i ca. 45 minutter. Tag kagen ud og lad den køle af til den ikke længere er varm.
Smørcreme:
150 g smør
110 g flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. vaniljesukker
Saften fra en halv citron eller appelsin
Når kagen er afkølet skærer du den over på langs. Mellem lagene smører du smørcremen. Ovenpå cremen plejer jeg at påføre et lag af min hjemmelavede chilimarmelade, men det kan udelades.
Læg den øverste halve kage forsigtigt på. Nu er den klar til at spises! Og dagen efter er den om muligt endnu bedre.
Kagen kan holde sig 3-4 dage i køleskab.
150 g smør
110 g flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. vaniljesukker
Saften fra en halv citron eller appelsin
Når kagen er afkølet skærer du den over på langs. Mellem lagene smører du smørcremen. Ovenpå cremen plejer jeg at påføre et lag af min hjemmelavede chilimarmelade, men det kan udelades.
Læg den øverste halve kage forsigtigt på. Nu er den klar til at spises! Og dagen efter er den om muligt endnu bedre.
Kagen kan holde sig 3-4 dage i køleskab.

0 kommentarer:
Send en kommentar