I går skulle jeg hjem til Sara og se Homeland. Når vi ser Carrie Mathison flippe ud og Saul spille cool, spiser vi altid mad og æder slik. Så i går fik jeg lyst til at tage noget bagværk med. Opskriften fandt jeg i et ældre Irma-blad (tip: de har mange gode opskrifter!), men jeg har justeret den lidt til min smag. Here it goes:
Citronmuffins med birkes (10-12 stk alt efter hvor store dine muffinsforme er)
100 g smør
3 æg
2 dl rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 dl ymer eller skyr eller youghurt naturel
3 dl hvedemel
1 pose blå birkes (ca. 25 g)
50 g finthakkede mandler (det skal være som mel)
2 tsk. bagepulver
2 økologiske citron
Frosting:
120 g flødeost
2 dl flormelis
Pynt:
Tynde skiver af citron
Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 180 grader. Stil muffinsformene ud på en bradepande eller i en muffinform.
Smelt smørret uden at det brunes. Riv skallen på den ene citron og gem bagefter citronen. Put æg, vaniljesukker og rørsukker i en skål og pisk det luftigt og lyst (mindst 5 minutter). Rør smør, citronsaft fra den revede citron og ymer/skyr/yoghurt i æggesnapsen.
Blend mandlerne til de er blevet til mel. Bland mandelmelet med hvedemel, birkes, bagepulver og den fintrevet citronenskal. Bland godt og vend med resten af dejen. Kom dejen i formene (obs: de hæver meget, så hæld kun op til ca. 1 centimeter fra kanten af formen) og bag dem i ca. 15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle helt af.
Frosting: Rør flødeost og flormelis sammen. Dryp med citronsaft. Husk, at konsistensen ikke må være for tynd, da den så vil glide af muffinen. Er den blevet for tynd, så hæld mere flormelis i.
Put frostingen på dine muffins - enten en lille klat eller så den dækker hele toppen - det er helt op til dig. Jeg er selv til dem med MEGET frosting. Pynt med en tynd skive citron. Du kan også drysse med lidt birkes, hvis du har nogle tilovers.
Hmmm....ekstra meget frosting...og Sara.
0 kommentarer:
Send en kommentar